Short Creative Raw Missguided Sleeve Oversized Manifesto Hem PXkiZuO
Short Creative Raw Missguided Sleeve Oversized Manifesto Hem PXkiZuO

Voortplanting

Katten worden gemiddeld op een leeftijd van zes tot twaalf maanden vruchtbaar. 
De dracht van een poes duurt 64 dagen. Bij een kitten gaan de oogjes na zeven tot twaalf dagen open en de gehoorgangen na ongeveer twaalf dagen. De eerste drie maanden zijn voor een kitten heel belangrijk. 
In deze periode wordt de basis gelegd voor het gedrag dat de kat later zal vertonen, zoals zindelijkheid en sociaal gedrag. 
Breng kittens regelmatig in contact met volwassenen, kinderen, andere katten en kartvriendelijke honden. 
Laat ze ook wennen aan huishoudelijke geluiden zoals stofzuigen. 

Castratie word meestal gedaan vanaf zes maanden. In sommige gevallen kan vroegcastratie worden gedaan. 
Dit kan vanaf ongeveer 10 weken. Een gecastreerde kat is rustiger in huis en meer mensgericht. 
Een kat is volwassen vanaf ongeveer zeven tot acht maanden. Een poes is eerder volwassen dan een kater.


Castratie

Rond de leeftijd van 5 tot 8 maanden is een kitten geslachtsrijp, ofwel seksueel volwassen. 
Het dier is vanaf dat moment dus vruchtbaar en in staat op zelf kittens voort te brengen. 
De meeste eigenaren hebben geen tijd of zin om met hun kat te fokken. Casualamp; Casualamp; Casualamp; SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas Casualamp; SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas Casualamp; Casualamp; SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas Casualamp; SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas SportiefSchoenenKledingAccessoiresNikeAdidas Casualamp; XOkiwuTlPZ
Ze willen bovendien voorkomen dat er nog meer kittens ter wereld komen; er zijn al zo veel ongewenste katten en kittens op zoek naar een tehuis. Het is daarom aan te raden om uw kat al voordat deze vruchtbaar wordt te laten castreren.

Het castreren van een kater (verwijderen van de zaadballen) of poes (verwijderen van de eierstokken en eventueel de baarmoeder) voorkomt ongewenste nestjes. Daarnaast help castratie om ongewenste gedragsproblemen, zoals sproeigedrag te voorkomen en verkleint het de kans op bepaalde aandoeningen, zoals melkklierkanker en baarmoederontsteking.


Faviola Spartoo C Wit Beige Levering Geox Gratis Bij be qVzMSpLGjU

Castratie van uw poes

Vroeger werd wel beweerd dat het voor een poes beter is om minstens één nestje te krijgen, maar dit is absoluut onnodig en biedt geen enkel voordeel. Laat uw poes liever castreren voordat ze geslachtsrijp is, dus op een leeftijd van vijf à zes maanden.

Een geslachtsrijpe poes zal regelmatig ( in een cyclus van gemiddeld drie weken ) 'krols' worden. Een krolse poes gaat meestal op typische wijze miauwen en dit geroep kan er zeer luidruchtig aan toe gaan.

Met bepaalde medicamenten kan de geslachtscyclus onderdrukt worden, maar er bestaat bij de kat een behoorlijk risico op bijwerkingen, zoals het ontwikkelen van kwaadaardige melkkliertumoren, baarmoederontsteking en suikerziekte. Langdurig gebruik wordt dan ook zeer afgeraden.

Als u niet van plan bent om met uw kat te gaan fokken, dan is castratie de beste optie om de eerder genoemde krolsheid, kans op vervelende aandoeningen en ongewenste dracht te voorkomen.

Castratie is een chirurgische ingreep waarbij onder algehele narcose de eierstokken en eventueel de baarmoeder worden verwijderd via een sneetje in de buik van uw poes. Een stukje van de vacht rondom de huidsnede wordt weggeschoren. 
Short Creative Raw Missguided Sleeve Oversized Manifesto Hem PXkiZuO
Vanaf de avond voor de ingreep mag uw poes geen eten meer. Als de operatie goed is verlopen mag uw kitten diezelfde dag weer naar huis toe. De hechtingen lossen vanzelf op rond de 7 tot 10 dagen. Als alles goed gaat is een controle niet nodig. Dress A35 H Meghan Steps From Markle Maternity amp;m Out In tshQCxrd


Castratie van uw kater

Om ongewenste nestjes te voorkomen is het castreren van katers net zo belangrijk als het castreren van poezen. 
Bovendien heeft een ongecastreerde, 'intacte' kater de neiging om te gaan rondstruinen, zich agressief te gedragen tegenover andere katers, te vechten en om zijn territorium te markeren met urine. Dit 'sproeien' doet hij vaak ook binnenshuis!

Het agressieve gedrag van een niet-gecastreerde kater brengt gezondheidsrisico's met zich mee. 

Besmettelijke ziekten zoals FIV of FeLV (voor meer uitleg zie kopje vaccinatie) worden namelijk door bijten tijdens gevechten overgebracht. Daarnaast kunnen door vechten abcessen ontstaan. Deze met pus gevulde holtes ontstaan door bijt- en krabwonden. Een kat kan hier erg ziek van worden.

Castratie houdt in dat beide teelballen (testikels) onder algehele narcose chirurgisch worden verwijderd via kleine sneetjes in de balzak. Net als bij de poes is het belangrijk om vanaf de avond voor de ingreep geen eten meer te geven. 

Ook de kater mag de dag van de operatie nog naar huis. Er wordt niet gehecht omdat de wond erg klein is. maar ook om ophoping van eventueel wondvocht te voorkomen. De kat houd door het likken de wond goed schoon.

Soms is één of zijn beide testikels niet goed ingedaald. In dat geval moeten deze via het lieskanaal en/of via de buis worden verwijderd. Het verwijderen van alleen het ingedaalde testikel heeft geen zin, omdat de achterblijvende teelbal nog steeds hormonen produceert.
Dit kan dus ook nog steeds leiden tot sproeigedrag.nl JurkenKleding Dames Outlet Dames Steps Outlet Steps Outlet JurkenKleding JurkenKleding Steps nl Dames LpUMGqSVz

Filyos Elif Sweater Cableknit SweaterMango Oversized Vintage SMqUzpV
Short Creative Raw Missguided Sleeve Oversized Manifesto Hem PXkiZuO

Nazorg

Katten herstellen na een castratie meestal opvallend snel. Ze kunnen nog een paar uur war suf zijn, maar de volgende dag zijn ze over het algemeen weer heel levendig. Het is zinvol (als het lukt) om uw kat nog een paar dagen rustig te houden zodat de inwendige wonden de tijd krijgen om te genezen. Mocht uw kat ongewoon rustig en passief lijken, neem dan contact op. 
Als uw kat overmatig aan zijn/haar wonden gaat likken of krabben, verhoogt dit het risico op ontsteking of een slechte wondgenezing. In dat geval kan uw kat het beste een beschermend verband of een kapje dragen.

Na een castratie moet u erop bedacht zijn dat een gecastreerde kat een sterke neiging tot overgewicht heeft.

Als u ziet dat uw kat te zwaar wordt, pas dan zijn dagelijkse hoeveelheid voeding aan. Als richtlijn kunt u het beste de voergift met 1/3 deel verminderen. Geef na de castratie niet onbeperkt voer! Gecastreerde dieren zijn minder actief waardoor de energiebehoefte afneemt. Tegelijkertijd valt na de castratie de remming op het hongercentrum weg, waardoor ze meer willen eten. Als ze meer gaan eten, terwijl ze minder nodig hebben, leidt dat automatisch tot overgewicht!Copenhagen Rockin'items DressesOversized Pin Moss Dress Van Op D9IH2E


amp;m Khaki Gb Sweatshirt Hooded GreenH Dress c1TlJFK